Maak een afspraak! 050 501 3016

Kinderen

De (kinder-)podotherapeut heeft de kennis en kunde die nodig is voor het beoordelen en eventueel behandelen van kinderen op het gebied van de kindervoet en kinderbenen.

Kinderen ontwikkelen zich op terwijl ze groeien. In veel gevallen gaat dit zonder problemen en kunnen kinderen en hun ouders genieten van alle dagelijkse activiteiten. Helaas zijn er ook situaties waarin dit gepaard gaat met pijnklachten of blessures. Deze klachten zijn onlosmakelijk verbonden met actief bezig zijn. Het goede nieuws is dat veel van deze klachten zijn te voorkomen of te verhelpen door meer aandacht te schenken aan de voeten. Kinderen die in de groeifase zitten, hebben vaak specifieke problemen, zoals bijv. hielpijn of knieklachten.  De juiste behandeling is dan belangrijk, zodat het plezier voor de kinderen in de dagelijkse bezigheden niet verloren gaat. De podotherapeut kan u veel informatie geven over de juiste schoenen voor uw kind, maar uiteraard ook het looppatroon beoordelen en de stand en functie van de voet nakijken. Wat is de ‘juiste’ stand van de voeten en de knieën in welke leeftijdsfase en wanneer is dit afwijkend? Dat zijn vragen die wij dagelijks krijgen. Indien u twijfelt of u met uw vraag wel rechtstreeks een afspraak bij de podotherapeut moet maken, of dat bijvoorbeeld juist een kinderfysiotherapeut nodig is?

Wij rekenen bij kinderen altijd een jaartarief. Dit tarief bestaat uit:

Onderzoek, zolen, nacontrole na 8 weken en halfjaarlijkse controle. Wanneer bij de halfjaarlijkse controle blijkt dat de voet meer dan 1 maat is gegroeid worden op onze kosten nieuwe zolen gemaakt.

  • De kosten voor de 1e jaar zijn: 259,00 (inclusief 2 controles en zolen).
  • Voor een volgend jaar is dit: 199,00 (inclusief halfjaar controle en zolen).

Om u een indruk te geven wat de ontwikkeling van de kindervoet en kinderbenen is gedurende de groeifase hebben we onderstaande poster voor u geplaatst.

Heeft u klachten aan voet, knie, heup of lage rug?

Bel ons vandaag nog voor een afspraak!