Maak een afspraak! 050 501 3016

Drukmeetplaat

Naast de videobeelden van uw looppatroon,  kunnen wij met een drukmeetplaat een analyse van het lopen maken. Bij alle patiënten die wij zien met problemen tijdens het gaan maken wij zo’n analyse.

Onze drukmeetplaat is geleverd door PLT uit Haaksbergen. PLT is een bedrijf dat zich volledig gespecialiseerd heeft in de ondersteuning van voetspecialisten bij het meten en  analyseren  van looppatonen en het vervaardigen van therapiezolen. De drukmeetplaat laat op het beeldscherm een afdruk van de voet zien in kleur. Hierbij zie je waar veel of weinig druk is onder de voet. Belangrijker is de zogenaamde gaitline . Hier wordt duidelijk hoe de afwikkeling van de voet daadwerkelijk verloopt vanaf het eerste heelcontact tot het punt dat de tenen weer loskomen van de grond.

Heb je bijvoorbeeld een kort of een lang heelcontact tijdens het gaan? Alles is zichtbaar met de metingen van de drukmeetplaat. Het geeft onze patiënten een fantastisch inzicht in de problemen die zij ontwikkelen tijdens het gaan.

Heeft u klachten aan voet, knie, heup of lage rug?

Bel ons vandaag nog voor een afspraak!