Maak een afspraak! 050 501 3016

Sportpodotherapie

De sportpodotherapeut is een gespecialiseerde podotherapeut die na de 4-jarige HBO opleiding tot podotherapeut een 2-jarige post-HBO opleiding in de sportpodotherapie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven heeft genoten. Deze gespecialiseerde  vorm van podotherapie bestaat sinds 2011.

Mariska Wassink is onze sportpodotherapeut. Mariska heeft zich met name gespecialiseerd in het analyseren van sport specifieke bewegingspatronen.

Het kennisdomein van een sportpodotherapeut reikt verder dan de voet. Een voet is een onderdeel van een bewegingsketen waarin alle schakels moeten kloppen. Er wordt gekeken naar de totale bewegingsketen van het lichaam. Hierbij worden alle factoren belicht die van invloed kunnen zijn op het ontstaan sportblessures of het uitblijven van herstel. Iedere sport is anders en kent specifieke factoren die een rol kunnen spelen bij blessures. Iedere sporter vraagt dan ook om een sport specifiek onderzoek en behandeling. Een sportpodotherapeut kijkt naar het totaal aan maatregelen, die getroffen kunnen worden ter preventie of behandeling van sportletsels.

Op onze praktijk hebben we de beschikking over innovatieve technieken zoals echografie, high speed videoanalyse en een drukmeetsysteem om de patiënt uitvoerig te analyseren en de behandeling te evalueren.

De behandeling kan uiteenlopen van het aanmeten van sport therapeutisch inlays tot het geven van schoenadvies en advies omtrent. Indien nodig, wordt er voor een multidisciplinaire benadering gekozen. Men kan daarbij denken aan samenwerkingen met fysiotherapeuten, sportartsen of andere specialisten. Naast sport specifieke blessures, behandelen wij uiteraard ook reguliere blessures.

Wij zijn o.a. aangesloten bij de:

  • NVvP (Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten)
  • NVvSP (Nederlandse Vereniging voor Sportpodotherapeuten)

NVvSP
Podotherapeuten die de post-bachelor (HBO) opleiding sportpodotherapie volgen of met succes hebben gevolgd kunnen lid worden van de NVvSP (Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten).

Heeft u klachten aan voet, knie, heup of lage rug?

Bel ons vandaag nog voor een afspraak!