Maak een afspraak! 050 501 3016

Echografie

Waar denkt u als eerste aan bij het maken van een echo? De kans is klein dat u daarbij aan voeten denkt. Wist u dat er podotherapeuten en podologen zijn die zich gespecialiseerd hebben in echo-onderzoek van voet en enkel?

Wanneer de oorzaak van uw klacht onduidelijk is of als de behandeling van uw klacht niet voldoende verlichting geeft, dan kan een aanvullend onderzoek met echografie mogelijk wel het juiste inzicht geven voor een effectieve behandeling

Tijdens het onderzoek plaatst een behandelaar de probe (handvat) op de huid van de voet. Deze zendt geluidsgolven de voet in. Deze geluidsgolven geven een echo als deze weerkaatsen in de voet. Bijvoorbeeld als de geluidsgolf overgaat van de ene structuur in de andere structuur. Zo is er onder andere verschil in echo beeld tussen spieren, vet en botten.

Een röntgenfoto laat vooral afwijkingen in botten (harde delen) zien. Maar bij veel voet- en enkelklachten veroorzaken niet de botten het probleem, maar juist de weke delen eromheen zoals vet, pezen, spieren, kapsels en zenuwen. Deze zachte delen zijn veel beter zichtbaar door echo-onderzoek. Bovendien is het echo-onderzoek een dynamisch onderzoek; hetgeen betekent dat u tijdens het echo-onderzoek de voet en enkel mag bewegen.

Bij het maken van een echo kunt u zelf meekijken. Uw behandelaar kan u uitleggen wat er op het beeldscherm te zien is. Het voordeel daarvan is, is dat u daarna vaak veel beter begrijpt wat er met uw voet of enkel aan de hand is.

Met echo-onderzoek kunnen we in uw voet kijken. Het herkennen van de structuren in de voet is al een vak op zich maar het herkennen en op de juiste manier interpreteren van de beelden is pas echt specialistenwerk. Bij Wassink voetexperts werken we met deze specialisten.

Heeft u klachten aan voet, knie, heup of lage rug?

Bel ons vandaag nog voor een afspraak!